søndag den 20. maj 2012

Gravid uden strækmærker??!!

Huden gennemgår mange forandringer i graviditeten. Mange oplever en øget pigmentering og en solbrændthed du får under graviditeten holder længere end normalt. De fleste ser pigmenteringen i ansigtet - nogle får ligefrem en mørkere " maske" omkring øjnene. Område omkring brystvorten bliver mørkere og linien på maven, fra skambenet til navlen vil hos nogle blive meget mørk. Alt dette på grund af en øget melanin stimulering fra hormonerne. De fleste pigmentforandringer forsvinder efter fødslen, men vær opmærksom på huden i ansigtet og brug en god beskyttende solcreme, til den sarte ansigtshud. Strækmærker fremstår som rødlige eller lilla linjer i huden. 6 måneder efter fødslen oplever de fleste, at strækmærkerne ændrer sig til en lysere farve. Strækmærker opstår i takt med at du vokser. Den collagene del af huden, specielt omkring bysterne, maven og lårene strækkes og danne de rødlige linjer. Hormonerne menes også at have indflydelse på dannelsen af strækmærker og op mod 75 % af alle gravide oplever strækmærker i større eller mindre grad. Får du strækmærker er de kommet for at blive. Der findes ingen dokumenterede cremer, der heler huden op. Visse laserbehandlinger har vist sig virksomme, men de er dyre og fjerner ikke strækmærkerne helt. Forebyggelse er derfor den bedste løsning. Du kan selv gøre lidt i kampen mod de uønskede røde mærker. At undgå unødig overvægt er det vigtigste råd. Overvægtig vil i sig selv give strækmærker. Udtørring øger risikoen. Når huden udtørres vil huden blive tyndere og mindre elastisk. Undgå derfor lange varme bade og og for meget sæbe. Brug en god kropsolie der ikke indeholder vand og skrub huden 2 gange om ugen så de døde hudceller er fjernet og huden er klar til at modtage de gode produkter. Fugt også huden indefra - drik rigeligt med rent vand. Raz-Spa har lavet nogle rigtig gode produkter som vi anbefaler hos storkereden.nu. Specielt en pakke bestående af en kropsskrub, en ansigtspeeling og olien " Body Gold" køber rigtig mange gravide hos os. Alle produkterne er uden parabener, syntetiske parfumer og mineralske olier, er økologiske og fairtraide. Produkterne kan købes på begge storkeredens klinikker, ligesom vi laver behandlinger med de skønne produkter. Onsdag den 13.6 kl 19-21 vil Rasmus fra Raz-Spa besøge os hos storkereden.nu i vores afdeling i Gentofte. Her vil du få alle rasmus's gode råd, gode tilbud på produkter og behandlinger samt gode råd fra jordemoderen om kost og motion. Arrangementet koster kun 100 kr. Der er begrænsede antal pladser og tilmelding skal ske på 26 84 04 00 eller info@ storkereden.nu. Har du fået strækmærker eller oplevet din hud anderledes i din graviditet?

2 kommentarer:

  1. Tine Mejling Hansen23. maj 2012 kl. 15.11

    Kan varmt anbefale olien fra Raz Spa. Den fugter huden uden at fedte og giver en rigtig dejlig glød. Jeg brugte den rigtig meget i min graviditet og har været så heldig at slippe for strækmærker. Hurra! :-) Vil klart fortsætte med olien selvom jeg nu har født ;-)

    SvarSlet
  2. Fik strækmærker i min første graviditet - lige til sidst i graviditeten - ikke på maven - men øverst stk lige efter lænd - før baller ;-) Men de kom!! De er nu utydelige, kan lige mærkes - men ellers fine :-) I min anden graviditet kom der ingen :-) I begge graviditeter har jeg oplevet meget uren og bumset hud i ansigtet i første trimester, men efterfølgende FIN hud :-) TIlsidt i begge graviditet - særligt den første - en del pigmentforandringer i ansigtet, som er væk igen :-)/ Stine VK

    SvarSlet